MEKLĒT

Red-headed pīle: foto, apraksts, platība

Pīļu ģimene ir diezgan plaša, apvienovairāk nekā 100 sugu. Tas ir zemesrieksts, pīle, pīles-tvaikonis, mētelis-tīkls, daudzkrāsains tītars, mežacūka, platlapju, brazīliešu krogs, muskusa pīle, sarkanā pīle un citi.

Rakstā būs pastāstīt vairāk par jaunāko pīļu ģimenes dažādību.

Apraksts

sarkanā pīle

Red-headed pīle ir pīle, kuras svarssasniedz 1400 gramus. Putnam ir blīva ķermeņa, nedaudz izspiesta no sāniem. Lidojuma laikā viņš izvirza ķermeņus uz augšu, jo viņš ņem savu izliektu formu. Galvas izmērs ir vienāds ar knābja izmēru. Saskaņā ar krāsu, tas ir sarkanbrūns ar violetu spīdumu vīriešiem (drake), bet pīle ir galvas sarkanā krāsā. Spārnu plats ir 0,6-0,8 metri. Red-headed pīle-drake ir lielāka nekā sieviete. Viņai ir sava interesanta apvainojums. Atpakaļ un krūtīs tumši pelēks, var būt brūns. Krūtis un vēdera krāsa ir gaiši pelēka. Krāsas krāsa no pelēka pārvēršas netīra zilā krāsā. Abu dzimumu kājas ir masveida, pelēkas krāsas. Drakei ir krūtis ar melniem pleciem, pelēko muguru, sāniem, it kā caurdurtu ar šķērsvirziena viļņiem. Kukulis, atšķirībā no sievietes, ir gaiši zils, no augšas tumšs.

Paradumi

sarkano galviņu pīļu drake

Red-headed diver ir lielisks nirējs,iegremdē ūdeni 30-40 sekundes. Šis putns ir kluss. Sievietei ir izteikta balss, lielākoties viņa lidojuma laikā kliedz. Pašreizējā drake dažkārt rada skaņu, kas līdzinās svilpei.

Red-headed ūdenslīdējs, kura fotoattēls ir rakstā, gandrīz neaizņem, bet ātri lido. Viņa spārni izstaro asu skaņu insulta laikā. Viņš vada mobilo dzīvi, kuru lielāko daļu viņš tērē ūdenī.

Šīs sugas pārstāvji var dzīvot līdz 20 gadiem,bet vidējais viņu dzīves ilgums ir daudz mazāks. Kopumā simtgadnieki ir putni nebrīvē, kur tos aprūpē, izārstē un pareizi baro.

Sarkano spārnu niršana: biotops

Red-headed pīle foto

Kur dzīvo šie putni? Sākotnēji pļavas tika apdzīvotas stepju un mežu-stepju zonā, bet pamazām paplašinājās dzīvotne, un putni apmetušies uz siltajiem Eiropas ezeriem, kas atrodas ziemeļos un rietumos. Tas ir saistīts ar pastāvīgo norēķinu vietu pieejamību zemam ūdenim dabisku izmaiņu dēļ un ezeru izskatu, kas ir ērti audzēšanai rūpnieciskajās Eiropas pilsētās.

Norēķinu apgabals (ligzdošanas apgabals) ir ļoti lielsir plaša: tā stiepjas no Lielbritānijas uz Baikālu, no Kaspijas un Melnās jūras līdz Amu Dārjai un leģendārajai Semirechie. Niršanas ciema dienvidu robeža ir bezūdens solonchaks. ASV un Kanādā to var atrast ziemeļu ezeros (Athabasca, Buffalo, Manitoba), austrumos Nebraskas upes delta daļā un kalnu apgabalos Sjerras Nevada kontinenta rietumos. Āfrikā šie putni dzīvo uz dienvidiem līdz Kaboverdes apgabalam un pat Arābijā.

Zimu sarkano acu nirt vada Baltijas jūrā,Ziemeļjūrā, Melnās jūras, Vidusjūras un Kaspijas jūras krastos, kā arī Japānas salās Sīrijas un Irākas krastos Irānas un Pakistānas piekrastes zonās un Indijas ziemeļos.

Izliešana ir svarīgs dzīves periods

Noteiktā laikā tiek sūtīti drebuļiīslaicīgai izkaidei. Katru gadu viņi lido uz to pašu vietu, kur viņi pulcējas lielās ganās. Izlaišana notiek galvenokārt ezera mežu-stepju. Pirmo reizi tie izkliedējas vasarā - tā ir laulības attieksme, vēlreiz - rudenī - pirms jaunajām laulības spēlēm. Jaunas pīles pirmo mēnesi septembrī un pēc tam pilnīgi mainot to apvainojumu.

Sieviete iziet cauri ilglietošanas periodam uz ligzdas, un, ja viņai nav piena, viņa nomaina kopā ar vīriešiem.

Migrējošie niršanas maršruti

Red-headed Pochard apraksts

Niršana ir migrējoša un sēdoša. Pēdējie dzīvo vienīgi Lielbritānijas salās. Šeit arī dodas no Norvēģijas, no Vācijas ziemeļiem, no Baltijas valstīm un no Krievijas ziemeļiem un ziemas. Pie ligzdošanas vietas tos nosūta pa pāriem pēc tam, kad no rezervuāriem ir izzudis ledus.

Kokchetav ezeros (ziemeļkazija) unezeri Kurganas apgabalā pamet nelielu putnu daļu no Urāliem, Rietumu Sibīriju un Khanty-Mansiysk rajonu. Lielākā daļa no tiem, kas gredzenoti, lido uz Vidusjūru, kur viņi pārziemo. Viņi lido pāri dienvidu urāļu kalniem, Donas zemienēm un Ukrainas dienvidiem. Neliela daļa no tiem paliek Melnās jūras piekrastē. Daži lido uz Kaspijas jūras.

Pēc britu ziemošanas martā, ir pienācis laikslidojums, kas tiek veikts pirms aprīļa beigām. Melnās jūras ziemeļrietumu reģioni sāk atvaļinājumu aprīļa sākumā. Marjas beigās Adjara atstāj. No Irākas lido martā. Nirt liek izvietot vietās. Par Vidus Volgu tas parādās aprīļa divdesmitajos gados, bet līdz maija beigām jūs joprojām varat redzēt mazus migrējošo putnu ganāmpulkus. Aprīļa beigās jūs varat vērot šo putnu milzīgo pāreju caur Tatarstānu.

Sarkanvīna niršana, ziemošana Japānas salās, izlido aprīļa beigās. Pirmie, kas lido prom, ir drekas, pēc divām nedēļām lido mātītes un jaunie putni.

Ligzdošana

sarkano galviņu virzuli

Nesting nirt mīl uz dziļajiem ezeriem taiga,meža-stepju, kur ir daudz niedru un atklātā vietā. Putnu zonā putni lido nelielos ganāmpulkos, gandrīz pieskaroties ūdenim. Labi līdzās citiem pīļu veidiem, ar tiem nesaskaras lopbarības ražošanā, jo tās barojas galvenokārt naktī. Kad viņi reizina, viņi izvēlas dārzeņu ēdienkarti. Lidojumu laikā un ziemošanas laikā putni apvienojas milzīgos ganāmpulkos.

Kopēja ligzdas izvietošanas metode irpiestiprināts pie ūdens graudaugu audzēm. Bāze ir niedru vai kaļķakmens miza, kurā tiek veikts vidējais dziļums. Tad iepriekš aprakstītā sarkano galviņu nirt liek to ar spalvām, kas noplūktas no krūts, un nofiksē to ar rullīti ar leju. Šī peldošā struktūra ir labi piestiprināta un balstīta uz ūdeni, pateicoties ūdensaugu stublājiem un saknēm. Cits ligzda tiek būvēta uz izciļņiem klātajiem izciļņiem un pakalniem, krastā, netālu no ūdens. Tas ir izgatavots no piekrastes augu lapotnes, kura diametrs ir 30 cm, tā augstums ir 25 cm.

Barošanas avots

Ēdināšanas vietās viņiem ir rezervuārikas daudz ūdens veģetācijas, dažreiz nav diezgan liels. Viņi arī neizvairās no sāls ezeriem, kuros ir pārtika. Nirēju, gan augu, gan dzīvnieku barošana (kāpuri, odi, midges, tadpoles uc). Diēta atšķiras atkarībā no sezonas. Pārejas posmā - pavasarī un rudenī - dārzeņu pārtika, ziemā un vasarā - dzīvnieks.

Pavairošana

Pochard sarkanā grāmata

Kā sarkanā pochroe šķirne? Sievietei pēc pirmās (dažreiz otrā) dzīves gada sasniedz pubertāti, otrajā gadā nobriejas. Laulības spēles notiek ligzdošanas vietās. Vairākas drakes parasti rūpējas par vienu sievieti, ko viņi ieskauj ūdenī un parādīt dejas, uzmetot galvas augstu un padarot svilpes. Sievietei ir tiesības izvēlēties partneri. Ar viņu, viņa palīgi, padara ligzdu un lūkas olas. Aprīlī - maijā pīles sāk veidot sajūgu. Dažās ligzdās var būt divas vai trīs mātītes, jo dažas nolaidīgas mātes mīkstās olas izmet kaimiņu ligzdās. Dažreiz sajūgs pazūd kāda nezināma iemesla dēļ, tad sieviete novieto olas jaunā vietā. Klucēšanas niršanas laikā - no 8 līdz 12 olām, to krāsa ir zaļgani zila. Mātīte inkubē olas apmēram 25 dienas.

Pēcnācēju niršana

redheaded sieviete

Izrādījās, ka cāļi sver no 40 līdz 50 gramiematrodas ligzdā līdz sauss. Drakes nepiedalās pīlēnu aprūpē, viņi nepieslēdzas ligzdai. Sākumā tie ir tuvumā. Viņi barojas ar mātītēm, tad pulcējas mazās viena dzimuma saimēs. Atstājot ligzdu, pīle aptver cāļus.

Pīles trešajā dienā jau labi nirj un varnozvejas kļūdas. Ļoti bieza ir izšķīlušās ligzdās. Otrajā dienā viņi patstāvīgi iegūst paši savu pārtiku, iemet kukaiņus un augu sēklas. Mēneša cāļi jau ir pilntiesīgi, un divu mēnešu vecāki var lidot. Nestlings pulcējas ganāmpulkos, turiet niedres un nogulšņus. Briesmās tie tiek apglabāti.

Augusta sākumā viņi atstāj ligzdas, pārceļoties uz nomadu.

Rūpes persona

Kā tiek aizsargāts sarkano galvu niršana? Krievijas Sarkanā grāmata ietver ierakstu par šo putnu, jo šo sugu skaits samazinājās no 60 līdz 10-15 tūkstošiem. Tas ir saistīts ar to teritoriju intensīvo attīstību, kurās apmetas niršana, kas ir spēļu putns.

  • Reitings: