MEKLĒT

Māja zvirbulis: apraksts. Kāda ir atšķirība starp mājas zvirbuļiem un lauka zvirbuļiem?

Visu slavenāko ir mājas zvirbulispasaules putns. Zvirbulis pieder pie dažām putnu sugām, kas kļuvušas par neaizstājamiem lauku un pilsētas ielu iedzīvotājiem. Šķiet, ka bez šiem šauriem kaimiņiem mums būtu garlaicīgi dzīvot.

Māja Sparrow: apraksts

Vorobushek - mazs putns, viņa ķermeņa garums -apmēram 15-17 cm, svars - 24-35 g, bet tajā pašā laikā viņam ir stipra ķermeņa uzbūve. Galva ir apaļa un diezgan liela. Klaviatūra ir apmēram puse centimetru garš, plakana, koniska forma. Aste ir apmēram 5-6 cm, kājas ir 1,5-2,5 cm. Vīriešiem ir lielāki izmēri un svars nekā sievietēm.

mājas zvirbuļi

Ar spalvu spalvām, zvirbuļiem - meitenēm un zvirbuļiem - zēniemarī ir atšķirīgi. Viņiem ir viena un tā pati augšdaļa - brūna, apakšējā daļa - gaiši pelēka un spārni ar baltu un dzeltenu strēmeli, kas atrodas pāri. Ievērojama atšķirība starp sievietēm un vīriešiem galvas un krūšu krāsā. Zēniem galvas augšdaļa ir tumši pelēka, zem acīm - gaiši pelēka plūda, uz kakla un krūts ir izteikta melna vieta. Meiteņu galva un kakls ir gaiši brūnas.

House Sparrow Ekoloģija

Zirnavas dzīvo blakus cilvēku mājoklim, šobrīd tie ir izkaisīti gandrīz visā pasaulē, taču sākotnēji lielāko daļu no Eiropas un Rietumu Āzijas uzskata par šo putnu dzimšanu.

House Sparrow atrodas apdzīvotās vietās,No Eiropas rietumiem līdz Ochotskas jūras krastam Eiropas ziemeļos tas nonāk Arktikas piekrastē, Sibrijā apdzīvo arī šie braucēji mazie putni. Lielākajā daļā Austrumu un Vidusāzijas zvirbuļi dzīvo.

mājas zvirbuļa ekoloģija

Putni spēj pilnīgi pielāgoties tiemapstākļi, kādos viņi atradās. Tie ir nabadzīgi putni, tikai no ziemeļu aukstajām vietām sals ziemas laikā migrē uz siltumu, uz dienvidiem.

Dzīvesveids

Kā jau minēts iepriekš, māju Sparrow mīllai nokļūtu tuvu cilvēkiem, varbūt tādēļ saņēma nosaukumu "burvju". Pelēki putni var dzīvot pa pāriem, bet tas notiek, ka viņi rada veselas kolonijas. Piemēram, barojot, viņi vienmēr sapulcējas lielās saimēs. Ja jums nav nepieciešams sēdēt ligzdās uz olām vai ar cāļiem, zvirbuļi ir novietoti uz nakti krūmos vai koku zariem.

Gaisā putns lidojuma ātrums ir līdz 45km / h, staigāt pa zemi, tāpat kā lielākā daļa citu putnu, zvirbulis nevar, pārvietojas ar lekt. Tā netiks izlietne rezervuārā, jo tā var peldēt, un ūdenslīdējs arī nav slikts.

Pavairošana

Pārošanās sezonā mājas zvirbuļi tiek sadalīti pāros,tad vīrieši un sievietes sāk dzīvot kopā. Ligzdas ir iebūvētas ēku un konstrukciju plaisās, ieplakās, burvās, iežu nogāzēs, krūmos un koku zaros. Sparavas māja ir veidota no mazām zarām, sausām zālēm un salmiem.

zvirbuļu mājas apraksts

Aprīlī - māte-zvirbulisuzliek olas, ligzdā ir no 4 līdz 10 olām, baltas ar brūnām plankumiem. 14 dienas pēc tam, kad sieviete ir apsēdusies uz olām, ir piedzimis bezpalīdzīgi cāļi. Jaundzimušajiem pēcnācējiem papai un mammai ir kopīga kopšana, barojot mazuļus ar kukaiņiem. Divu nedēļu laikā cāļi izkļūst no ligzdas.

Dzīvesveids

Zirnavas dzīvo pietiekami ilgi dabāviņu paredzamais dzīves ilgums ir apmēram 10-12 gadi. Ir uzzīmēts ilgmūžības gadījums - Dārgakmeņu zvirbuļi dzīvoja 23 gadus, viņa otra radinieka nedaudz sasniedza savu divdesmito dzimšanas dienu.

Šo putnu problēma ir tik daudzjaunie putni nemirst pirms viena gada vecuma. Vissmagākais laiks jauniešiem ir ziema. Ja viņiem izdodas dzīvot līdz pirmajam pavasarim, viņiem ir iespēja satikt vecumu. Šajā laikā apmēram 70% zvirbuļu jauniešu dzīvo, lai redzētu gadu.

Barošanas avots

House Sparrow var būt bez ūdens,tas saņem vajadzīgo mitrumu no sulīgu ogu. Putni barojas galvenokārt ar augu ēdienu. Mīļākā delikatese - graudaugu sēklas. Zvirbulis nav picky, tas ēd, ko tas izpaužas, tā sēklas ietver zāles sēklas, koku pumpuri, dažādas ogas. Šie putni neliedz atkritumus no atkritumu tvertnēm, pieredze liecina, ka šajās dzelzs kastēs var atrast daudz garšīgu lietu. Kukaiņi reti ievestas ēdienkartē, tikai cāļu barošanas laikā bugs un tārpi kļūst par ikdienas ēdienu, jo tie ir tie, ka vecāki putni baro savus jauniešus. Zvirbuļi neaizmirst par smiltīm, bet putnu dzemdē ir nepieciešams sagremot pārtiku. Ja smiltis nav iespējams uzvilkt, tiek izmantoti mazie oļi.

Apakšmodelis "Sparrows" ir reāla

mājas zvirbulis sniega spole

Uz apakšsadaļu Sparrows reālas piedermājas zvirbuļi, sniega ruļļi, lauka zvirbuļi. Es gribētu pievērst uzmanību sniega spolēm, ko tautā sauc par sniega zvirbuļiem. Šie putni ir diezgan skaisti, tie ir vieglāki un lielāki nekā mājputni. Virs sniega spole ir pelēcīgi brūns, un apakšā ir balta, spārni ir melnā un baltā krāsā. Ja novērojat putnu lidojumā, tas rada baltā putna izskatu ar melniem plankumiem. Vīriešu rullīša kakls ir melns, galva ir pelēka, astes garums ir balts ar melnu joslu pa to. Šīs zvirbuļu sugas tika sauktas par "sniegu" to gandrīz balto apvainojumu dēļ.

Lauks, atšķirībā no sniega, daudz mazākgārnis Lauka un mājas zvirbulis (tēviņi) ir līdzīgi korpusam un spārniem, tos var viegli atšķirt ar galvas krāsu. Laukuma lauka radinieks ir "tērpies" ar kastaņu cepuri, kas no šai balta apkakle ir atdalīta no brūnā mugura. Balta lauka zvirbuļa vainagi tiek stādīti uz melnas vietas, uz kakla vietas ir pilnīgi maza. Šīs putnu sugas vīrieši un sievietes ir "tērpušies" vienā apģērbā, to krāsa nav atšķirīga.

lauka un mājas zvirbuļi

Gan māju, gan lauku zvirbuļi atrodas netāluar cilvēkiem. Lauks, tas ir ievērojams pēc nosaukuma, lielākā daļa dzīvo lauku apvidos, un brūnogiem, attiecīgi, lielākā mērā - pilsētu iedzīvotājiem. Putni cenšas noturēties no ganāmpulkiem, abu sugu jauktās kolonijas ir ļoti reti. Balta, melna, pelēka - atšķirība starp zvirbuļiem nav pārāk liela, viena lieta tās stingri apvieno - apkārtne ar vīrieti. Dzīve bez šiem nemierīgajiem putniem jau pat nešķiet, viņi netiks atstāti no mums, tāpēc apkaļķu apkārtne mums tiek sniegta ļoti ilgu laiku.

  • Reitings: